Skaffa bra extra utrustning till din bil

Det finns oändligt med extrautrustning till bilar och vissa av dessa prylar är helt meningslösa och är bara till för att få bilen att se tuff ut. Exempel på sådan utrustning är vinge på bakluckan eller ett scoop på motorhuven. Det finns också riktigt bra extrautrustning och du kan läsa mer på nätet om det.

Gör bilen mer praktisk

En del extrautrustning är till för att göra din bil mer praktisk. Vill du kunna lasta mer är ett takräcke ett utmärkt extratillbehör. Har du takräcke kan du enkelt lasta skrymmande prylar på bilens tak, men du kan också montera en takbox. Tänk på att lasten på taket måste surras fast på ett säkert sätt.

Ge bilen bättre prestanda

Vill du öka bilens prestanda finns det mängder av extratillbehör som gör just det. Du kan trimma motorn eller montera turbo eller kompressor. Det ökar effekten men är både dyrt och krångligt. Ett enklare sätt att få bättre prestanda är att optimera motorns effekt. Tänk på att den ökade effekten kan kräva kraftigare hjulupphängningar och bättre bromsar.

Gör bilen säkrare

Det finns en hel del extrautrustning som är till för att öka säkerheten, utrustning som brandsläckare, första hjälpen-låda och ficklampa. Annat som är bra att ha är isskrapa, snöborste och en skyffel.