Så tvättar du din bil som ett proffs i tvättautomaten

Att tvätta bilen i tvättautomaten kan verka enkelt, men det finns faktiskt en hel del att tänka på för att få bästa resultat. I den här artikeln går vi igenom steg för steg hur du tvättar din bil som ett proffs i tvättautomaten.

Förberedelser inför tvätt

Förberedelserna inför tvätt är minst lika viktiga som själva tvätten. För att få bästa resultat behöver du förbereda bilen på rätt sätt innan du kör in i tvätthallen. Först och främst är det viktigt att rengöra däcken och fälgarna på bilen. Detta kan du göra med hjälp av en separat rengöringsprodukt som är avsedd för däck och fälgar. Se också till att fälla ner antennen och torkarna på bilen för att undvika att de skadas under tvätten. Det är också en god idé att gå över bilen med en snabbtorkande spray för att få bort eventuell smuts som kan fastna i tvätthallen.

Steg-för-steg guide till tvätt och torkning

När du väl är inne i tvätthallen är det viktigt att du väljer rätt tvättprogram för din bil. Det finns oftast flera olika program att välja mellan, och valet beror på hur smutsig bilen är och vilken typ av bil du har. Efter att du har valt programmet är det dags att tvätta bilen. Detta görs med hjälp av en högtryckstvätt och speciella rengöringsmedel som löser upp smutsen på bilen.

Efter att bilen är tvättad är det viktigt att torka av den på rätt sätt för att undvika vattenfläckar. Detta görs med hjälp av en handduk eller svamp som är avsedd för ändamålet. Det är också viktigt att torka av fönstren och speglarna på bilen för att undvika att de blir immiga eller flammiga.

Vi ger även tips på vilka produkter du kan använda för att få bästa resultat, samt vad du bör undvika för att inte skada lacken på din bil. Det är viktigt att använda rätt produkter och verktyg för att undvika repor och skador på bilen.

Så om du vill lära dig hur du kan tvätta din bil som ett proffs i tvättautomaten är detta den perfekta guiden för dig! Med rätt förberedelser och rätt teknik kan du få din bil att se ut som ny igen.